Kaip skaityti sudėties sąrašą?



Pasirinkti veido ir kūno priežiūros priemones tegul tampa mums atsakingu įpročiu. Vadovaujantis ne kvapais, gražiomis pakuotėmis, skambiais pristatmų šūkiais, o šiek tiek daugiau žinojimo nei įprastai, laiko paskyrimo vardan gero pasirinkimo ir atsakingos savo odos priežiūros, kad būtume ramūs žinodami, ką kasdien naudojame. Ir tai tikrai nėra sudėtinga. Tačiau plečia ir mūsų žinojimą, ir atsiperka sveika bei prižiūrėta oda.

Su aprašymais ką jie reiškia ir kokia jų paskirtis toliau pateikiami ingredientai iš labiausiai naudojamų Forever Living produktų, kurie yra saugūs ir naudingi mūsų odai, tačiau galbūt ne viską apie juos žinome. Verta prisiminti, jog pagrindinė sudedamoji Forever Living produktų dalis yra tikrojo alavijo, Aloe Vera patentuotai stabilizuota žele. Tai yra didžiausias šios kompanijos išskirtinumas ir privalumas. 

*Aloe Barbadensis Leaf Juice (Stabylized Aloe Vera Gel) - sultys, spaudžiamos iš alavijo, drėkiklis, ramina, suteikia gaivinamąjį poveikį - patentuotai stabilizuota alavijo žele.

*Water - vanduo, tirpiklis.

*Propanediol - tirpiklis, klampumo reguliavimo medžiaga, drėkiklis. Propandiolas kosmetikoje itin naudingas priemonėse su dideliu kiekiu aktyviųjų ingredientų, pavyzdžiui, vitaminais ar rūgštimis, nes skatina jų patekimą į odą. Pasižymi drėkinančiomis savybėmis, taip pat reguliuoja priemonių klampumą. Jis dažnai naudojamas drėkinamuose kremuose, kreminėse pudrose, akių tušuose, kūno prausikliuose, šampūnuose ir kondicionieriuose. Propandiolo poveikis odai ir sveikatai: tai saugus ingredientas sveikatai ir nedirginantis.

*Caprylic Triglyceride - tirpiklis, minkštiklis, tirštiklis, emulsiklis, gydo odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, sukuria barjerą, sulaikantį drėgmę odoje, atstato pažeistą lipidinį barjerą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, tinka net jautrios odos priežiūrai. Naudingas ingredientas. 

*Butylene Glycol - vienas dažniausių kosmetikoje sutinkamų tirpiklių ir drėkiklių. Butileno glikolis kosmetikoje naudojamas, nes gerina priemonės padengimą, veikia kaip tirpiklis, saugo priemones nuo išdžiūvimo ir drėkina odą.

*Caprylic/Capric Triglyceride - atstato pažeistą lipidinį barjerą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, tinka net jautrios odos priežiūrai - tirpiklis, minkštiklis, tirštiklis, emulsiklis, gydo odą, pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis, sukuria barjerą sulaikantį drėgmę odoje - triesteris iš kokosų aliejaus ir glicerino - tai švelnus ingredientas, kuris nedirgina ne tik odos, bet ir akių. Jį taip pat naudojamas maisto pramonėje. Tinka jautriai odai, taip pat problematiškai, nes nekemša porų bei pasižymi priešuždegiminėmis savybėmis.

*Cetyl Alcohol - yra naudojamaskaip minkštiklis, emulsijos stabilizatorius, drumstiklis, klampumo reguliavimo medžiaga ir putoklis įvairiose kūno priežiūros ir dekoratyvinės kosmetikos priemonėse. Dėl žodžio alkoholis yra maišomas su denatūruotu alkoholiu, nors nėra sausinantis. Poveikis odai ir sveikatai: cetilo alkoholis maitina ir minkština odą bei plaukus.

*C12-15 Alkyl Benzoate - minkštiklis, pasižymi antibakterinėmis savybėmis, kondicionuoja odą, saugus kremų sudėtyje. 

*Sodium Hyaluronate - Hialurono rūgštis - identiškas odai drėkiklis, antistatikas, kondicionuoja odą ir yra naudingas ingredientas.

*Niacinamide - vitaminas B3, antistatikas, lygina, šviesina odą, skatina atsinaujinimą, šviesina pigmentines dėmes, saugo nuo UV spindulių žalos, gydo aknę, veikia prieuždegimiškai, raminančiai, gerina odos elastingumą, padeda išlaikyti odos drėgmę, stiprina apsaugines funkcijas. Naudingas ingredientas. 

*Glycerin - denatūrantas, tirpiklis, drėkiklis, gera priemonė sausai odai, kosmetikoje naudojamas glicerinas yra gautas iš natūralių šaltinių arba riebalų hidrolizės ar fruktozės fermetacijos būdu.

*Arginine - Argininas - skatina žaizdų gijimą, antioksidantas, antistatikas.

*Xantan Gum - Ksantano derva - gaunama iš cukraus fermentacijos Xanthomonas bakterijų pagalba, sureguliuoja kosmetinių formulių tekstus. 



Palikti komentarą

Pastaba: HTML žymos nėra palaikomos!
    Blogai           Gerai