Maistas iš avilio



Pagalvoję apie bites, dažniausiai prisimename įkyrų dūzgimą vasaros mėnesiais ir tai, kaip stengėmės išvengti skausmingo įgėlimo. Tačiau pastaraisiais dešimtmečiais vis daugiau kalbama apie bičių svarbą ir teigiamą poveikį aplinkai. 

Bitės ne tik yra svarbi mūsų ekosistemos dalis, bet ir gamina vertingus produktus, kurie gali turėti teigiamą poveikį mūsų sveikatai ir savijautai. Geriausiai žinomas, be abejo, yra medus, tačiau bitės taip pat gamina pikį, žiedadulkes ir bičių pienelį. 

Skystas auksas
Dauguma žmonių žino, kad medus yra puikus natūralus saldiklis. Tačiau ar žinojote, kad medus laikomas dar ir aukščiausios kokybės natūraliu maisto produktu? Šiame puikaus skonio, visiškai katūraliame saldiklyje yra daug vertingų medžiagų. Jei ieškote produkto, kuris dieną suteiktų naujų jėgų, rinkitės medų - tai puikus ir natūralus lengvai pasisavinamas energijos šaltinis!

Stipri apsauga
Pikis plačiai žinomas kaip medžiaga, kuri puikiai apsaugo avilį. Taip yra todėl, kad jis gaminamas iš kedžių ir kitų augalų dervų, kuriose gausu polifenolių. Bitės jas surenka ir perdirba, o tada naudoja aviliui sutvirtinti ir dezinfekuoti. Nenuostabu, kad žmonės jau ne vieną šimtmetį naudoja pikį kaip imunitetą ir natūralias organizmo apsaugines funkcijas stiprinančią priemonę. 

Nuostabus supermaistas
Bičių žiedadulkės - vienas visa vertiškiausių natūralių maisto produktų. Bitės iš augalų renka žiedadulkes maistui ir neša jas į avilį. Žiedadukėmis maitinamos jaunos bitės, jos taip par yra pagrindinis baltymų šaltinis bitėms darbininkėms. Renkant ir pernešant žiedadulkes visame pasaulyje apdulkinama daugiau nei 40000 augalų rūšių. Rinkti žiedadulkes ne taip parasta, kaip galėtų pasirodyti. Kad surinktų vieną arbatinį šaukštelį žiedadulkių, bitė visą mėnesį kasdien dirba po aštuonias valandas. Kiekvienoje bičių žiedadulkių granulėje yra daugiau nei 2 milijonai žiedų dulkelių, o viename arnatiniame šaukštelyje žiedadulkių yra daugiau nei 2,5 milijardo žiedų dulkelių. Šis koncentruotas, visiškai natūralus produktas suteikia energijos ir gali padidinti ištvermę. 

Maistas, tinkamas karalienei
Bičių pieneliu, į pieną panašia medžiaga, kurią išskiria bičių darbininkių žandų ir ryklės liaukos, maitinamos specialiai atrinktos lervos, vėliau tapsiančios bičių motinėlėmis! Vienintelis dalykas, nuo kurio priklauso, ar bitė taps motinėle, ar darbininke, yra tai, kaip dažnai ji maitinama bičių pieneliu. Bičių motinėlės maitinamos vien bičių pieneliu, tuo tarpu bitės darbininkės maitinamos bičių pieneliu tik keletą kartų, o vėliau - medumi ir žiedadulkėmis. Bitės darbininkės vidutiniškai gyvena apie kelis mėnesius, o bičių motinėlė gyvena 3-5 metus ir kasdien padeda daugiau nei 2000 kiaušinėlių - iki milijono per gyvenimą! Manoma, kad bičių pienelis teigiamai veikia imunitetą, suteikia energijos ir padeda apsaugoti sveiką odą ir plaukus.

Forever bičių produktai, kurie ekologiškai švariuose regionuose renkami specialiai pritaikytais rinktuvais, yra aukščiausios kokybės tokios rūšies produktai rinkoje. 


Palikti komentarą

Pastaba: HTML žymos nėra palaikomos!
    Blogai           Gerai